Τήλος: Η περήφανη ελληνική υποψηφιότητα για τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας

Τήλος: Η περήφανη ελληνική υποψηφιότητα για τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας .

Στον Ομιλό μας είμαστε διπλά υπερήφανοι.
Ανάμεσα στους 3 φιναλίστ, στην κατηγορία «Ενεργειακά Νησιά» των βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας (EU Sustainable Energy Awards), βρίσκεται το νησί της Τήλου με το καινοτόμο έργο TILOS, ύστερα από επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο είναι επίσης υποψήφιο για το βραβείο κοινού, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

Υποψήφια στα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας είναι η Τήλος, με το ομώνυμο, πρωτοποριακό έργοTILOS

Το έργο TILOS,  φιλοδοξεί, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Τήλου, να επιτύχει τη μέγιστη, και σχεδόν καθολική ενεργειακή αυτονομία για το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από τον πετρελαϊκό σταθμό της Κω μέσω υποβρύχιας διασύνδεσης.

Το καινοτόμο σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε φάση εγκατάστασης στο νησί, είναι υβριδικό, καθώς συνδυάζει τεχνολογίες τόσο παραγωγής (ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό πάρκο), όσο και αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές), και είναι το πρώτο του είδους του που πραγματοποιείται στη Μεσόγειο, με δυνατότητα επίσης εξαγωγών εγγυημένης ενέργειας προς το ηλεκτρικό δίκτυο της Κω.

Στο έργο TILOS συμμετέχει και ο Ομιλός μας  ως προμηθευτής  του Οπλισμού για την θεμελίωση της Ανεμογεννήτριας καθώς και με τη προμήθεια των φωτοβολταικών πλαισίων και  Ιnverter’s.

Στήριξε και εσύ την υποψηφιότητα της Τήλου και χάρισε στο ακριτικό νησί μας το πρώτο βραβείο

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share